Thursday, 30 June 2011

'Flower Garden' Bento



'Flower Garden' bento
Side dishes : bakwan sayur, beef and chicken
Fruits : peach, kiwi and grape

Flowers itself were made from carrot, peas and cucumber
Then, I used black sesame seeds and slice of tomato for the ground

I just recovered from fever... And my professor said that I should eat many fruits... He gave me tomato juice also... :D
He cares all of us so much...^^
So grateful to have supervisor like him...

Couple of Bunny Bento


I made this two of bunny by using rice, kim sheet, egg mold and scissors of course to cut the kim sheet...kkk... I still don't have kim puncher...
Wanna to have it...

Wednesday, 29 June 2011

A Talking

So, you'll graduate on next semester, right?

Yes, Professor. I hope so.

Of course. You don't need to worry about it. What is your plan after graduate?

Actually, I want to continue my study. But, before I do that, I would like to work first. Since I'm already at here, It would be a good chance if I have working experience here. Also, I like living in Korea. Staying here for 2-3 years later, it will be okay.

So, you like living here?

Yes, Professor.

So, you want to earn money first? If you want to work here, I can help you.

Ah, thank you Professor. But, the problem is I couldn't speak in Korea very well. It would be the problem. That's what I hear from my senior who already work here.

Hmm... I see...

If we work at R&D Divission, it won't be a big problem. But, when we work at another divission which need to make direct communication contact with the one who can't speak in English, it will be a big problem. For example, with operator for Production Divission.

I see...

And in order to have ability in speaking Korean well, it needs a lot of time.

Yes, of course. Korean language is different with another language. Its structure is little bit similar with Japanese but it's different. Learning foreign languange is very difficult. It needs so much effors. We need to remember so many new words and vocabulary. I have ever learned Japanese. Then give up.
For how long, Prof.?

For 3 months then I gave up. I can read Japanese character, I know the gramma, I know some of vocabularies. But, it's still difficult for talking.

Ooo... Actually, I like to learn Korean language.

Anyway, if you want to work or continue your study, I can help you...
 

Oppa, You Won't Have Girlfriend for 3 Years!!

Cerita ketika di Sokcho...

Mereka semua tahu kalau gue sama Edit gak makan daging babi. Sebenarnya semua daging dari Korea, gue gak makan. Kecuali daging sapi yang dari 미국 atau 호주. Berhubung hari kedua makan malam nya gak diprovide sama conference, jadinya kita masak (kita nyewa kamar yang ada dapurnya). Si Tuan Besar alias Dong Jin pengen makan daging dan emang dia suka banget sama daging. Si Edit pun gak kalah seneng... Soalnya dia jarang bisa makan daging...

Jadi  malam itu kami pergi ke E-mart beli daging, buat barbecue-an sama daging bulgogi yang udah dibumbuin. Gue yakin banget kalau itu daging sapi dan gue juga yakin mereka gak bakal macem-macem selain beli daging sapi. Sesampainya kamar, langsung bagi-bagi tugas. Gue cuma disuruh masak nasi. Edit nyiapin meja dan peralatan makan, Dong Jin bikin bulgogi dan Hong Chan oppa yang manggang daging. Setelah gue selesai, gue menawarkan diri bantuin Hong Chan oppa. Tapi ditolak mentah-mentah.. -__-

"Idham, you just take a rest and wait for!OK!"

Ya udah deh, akhirnya gue cuma duduk di meja makan sama mereka bertiga. Dan tiap ada daging yang mateng langsung kami makan. Sementara Hong Chan oppa belum makan, masih manggang-manggang... Akhirnya setelah semuanya selesai dipanggang, kami makan bareng-bareng. Gila, banyak bener tuh daging. Baru juga sebentar gue udah ngerasa kenyang (maklum gue gak bisa makan terlalu banyak). Akhirnya gue nungguin yang lain selesai. Dan ketika dagingnya hampir habis, mereka bilang gini :

"Idham, Edit, sebenarnya daging yang kalian makan itu adalah daging babi. Sorry!"

"Ah, seriusan? Masa sih?" kami langsung kaget.

"Iya, bener. Itu daging samgyeopsal!"

"Bo'ong ah! Jelas-jelas tadi beli daging sapi kok!"

"Bukan daging sapi, tapi daging babi. Itu u-samgyeopsal... Tahu u-samgyeopsal gak?"

"Ah, jangan becanda ah!"

"Gak percaya? Nih lihat aja sendiri!" Mereka sampai nunjukkin struk belanjaannya.

Dan gue gak ngerti artinya apaan. Tapi yang pasti gak ada 돼지고기, walaupun tulisan 소고기 juga enggak ada sih...

"Tapi rasanya daging sapi kok."

"Daging babi memang sama rasanya kayak daging sapi. Emang kamu pernah makan daging babi? Enggak khan.."

"Ah, enggak ah... enggak... Kalian boong! Apalagi Hong Chan oppa ini suka boongin gue."

Akhirnya gue engkel-engkelan sama mereka. Senewen. Sedikit marah-marah...

"Kenapa baru bilang sekarang, enggak dari awal?"

"Oh, sorry Idham. Kami ingin agar kamu sama Edit nyobain daging babi."

"Andweyo! Gak boleh kayak gitu. Hal ini gak boleh main-main."

Mereka pasang muka bersalah. Dan emang sangat meyakinkan.
Sementara si Edit nya, "Hyong, kenapa bilang sekarang? Harusnya besok aja biar gue bisa makan lagi sampai besok."
"Edit dodol!" gue bilang.

Karena masih belum percaya, gue berusaha masih berusaha mencari kebenenarannya.
"Oppa, please don't tell a lie! What's that? Is it really pork?"
"Yeah"
"Oppa, please tell the truth. If you tell a lie, you will not have girlfriend for 1 year!" *dia emang gak punya cewek sejak dari lama
"Okay"

"For 2 years!"

"No problem"

"For 3 years

"No problem also. For 10 years is also no problem. Because it's true."

"Aaaaa~~~ " Gue langsung hopeless. Ya sudahlah, sudah telanjur dan kami gak tahu...

Ah, pantesan gue bantuin masak, enggak dibolehin...

Pagi harinya, waktu kami sarapan, ternyata daging yang kemaren masih sisa di kulkas dimasak sama mereka... Gue gak berani nyentuh sama sekali

"Idham, you can eat that!"

Si Edit enak-enak makan...

"Lhoh, elo kok makan Dit? Bukannya itu daging babi?"

"Daging sapi. Barusan mereka ngaku."

Ggggrrrrrr~~~ Gue langsung teriak :

"Oppa, you won't have girlfriend for 3 years!! Remember!!"

Gue tetep gak mau nyentuh tuh daging sampai sarapan selesai....

Sweet Couple

Sementara di lab julukan "sweet couple" ditujukan buat gue sama Hong Chan oppa  hyong (Oh iya, sekarang gue manggilnya bukan oppa lagi, tapi hyong :grin ).

Gara-garanya pas di Sokcho. Abis norebangan, kami berempat kembali ke kamar masing-masing. Sementara berjalan di koridor, gue iseng-iseng ngajakin adu lari, siapa yang menang. Ngajakinnya ya berempat dong... Gue pun lari sepanjang koridor hotel. Tapi ternyata yang ikutan lari cuma Hong Chan hyong seorang. Si Edit sama Dong Jin tetep di belakang dengan menertawakan kami berdua. Sedangkan kami berdua kedebugan di koridor... *sigh

Then, they call us "sweet couple". Hari ini masih di ulang kembali, dan gue kejebak...

"You and Hong Chan are sweet couple. You two run together in hotel when we were at Sokcho."

"No... I asked running competition for all of us. Not only for Hong Chan."

"But, only Hong Chan follow you! You are really sweet couple. You and Hong Chan will become International couple!" Dong Jin ketawa...

Si Edit gak ketinggalan ikut bumbuin...

"Oh.. No... No... "

"Whe? Hong Chan sirro?" (Why? Do you hate Hong Chan?)

"No..."

"I will tell to him!"

"No... Hong Chan oppa ansirro... Hong Chan oppa choaheyo!" (No... I don't hate Hong Chan oppa. I like Hong Chan oppa)

"Choaheyo?!"

"Aaaa~~~ I mean not sirro!"

Tentang Pulang


Pas lagi di ruangan Prof, bareng-bareng Prof. ngrevisi paper... 

*Terjemahan bebas

Prof : "Idham, Edit pulang ke Indonesia-nya kapan?"
Gue : "Sepertinya minggu depan, Prof"
Prof. : "Tanggal berapa? Kamu tahu?"
Gue : "Wah, saya kurang tahu Prof. Saya belum nanya."
Prof. : "Saya perlu tahu jadwal kepulangannya"
Gue : "Nanti saya kasih tahu si Edit nya untuk mengirimkan jadwal kapan dia akan pulang ke Indonesia."
Prof. :"Kamu gak ingin pulang?"
Gue : "Saya pulang nanti kalau sudah lulus, Prof."

Gue memang belum pernah pulang ke Indonesia sama sekali sejak pertama kali datang ke Korea...

Prof : "Kalo kamu mau pulang, saya bisa men-support biayanya untuk kamu."

Gue speechless sejenak... Kurang apalagi gue dengan punya Prof. seperti beliau ini.

Gue : "Oh, terima kasih banyak Prof. Saya pulangnya nanti saja kalau sudah lulus tidak apa-apa."

Untuk pulang ke Indo, butuh biaya tidak sedikit. Pun, kalau gue mau, gue bisa nabung dengan menyisihkan gaji bulanan gue yang emang, tidak terlalu banyak tapi masih bisa sedikit melebihkan. Atau gue bisa bilang ke ibu kalo gue pengen pulang. Tapi masalahnya bukan cuma itu. Mending untuk hal-hal yang lebih penting. Dan, gue, gak mau ngrepotin ibu lebih banyak lagi. Setahun atau dua tahun baru pulang toh gak ada bedanya. Sejauh apapun kita, gak masalah asalkan hati kita tetep dekat. Dan keluarga, adalah yang paling dekat letaknya bagi gue.

I miss them so much, of course... And they miss me more too...

Me is An Observer


Still remember when someone "read" me and he said that I'm an observer type person. I prefer to stay at the corner and watch everything from there rather than join the hustle.

For some case, I feel that's so true. Me, is kind of person who doesn't like talking too much. I'm comfy for doing everything quitely... My mother knows this well so that she doesn't need to worry much with me. She just believe in me then everything will be okay.

Maybe, many people will see me as a brisk. But, I just can talk easily to them whom I'm already close with. Or for those people I meet for the first time, I can talk to them if I feel comfortable. If not, I'll just keep silent...

Yes, I deserve that I'm an observer. Even for liking and caring of someone, I'll do that on silent...

Terjangkit CN Blue Storm

Gara-gara nonton drama Korea You're Beautiful, jadi suka banget sama Jung Yong Hwa, lead vocalist nya CN Blue... sekalian sama CN Blue nya, lagu-lagu nya enak ternyata... Baru ngeh kalo 외톨이야 itu lagunya CN Blue *doh kemana aja sih gue, baru tahu ada vokalis sekeren Yong Hwa... kkkk

Di You're Beautiful, Yong Hwa berperan sebagai Shin Woo, salah seorang anggota boyband terkenal...
Pembawaannya cool banget, lembut dan tenang... Baik banget lagi... Ceritanya dia suka sama Park Shin Hye yang sedang menyamar jadi Go Mi Nam. Shin Woo yang pertama kali tahu kalau Go Mi Nam itu adalah cewek, diam-diam menaruh perhatian dan suka sama si cowok jadi-jadian ini. Banyak yang sudah dilakuin sama Shin Woo buat Go Mi Nam.. Tapi emang dasar Go Min Nam babo jadi kagak ngerti-ngerti juga kalau Shin Woo suka sama dia... So sweet dan cool abis ini pokoknya Yong Hwa jadi Shin Woo... 

*Lhoh kok malah ngeripiu You're Beautiful... Sebenarnya gue nontonnya juga belum selesai... Tinggal 2 episode lagi, ayo semangat!! kkkk

Ini niatnya mau nge-share music video nya CN Blue, terutama yang gue suka. Yong Hwa lagi-lagi suaranya keren abis, jago maen gitar, gayanya asik bener... Di MV yang berjudul "Love" seneng banget sama gesture nya Yong Hwa, entah udah berapa kali tuh MV diputer dan dipantengin dalam sehari...

Aaaa~~~ Jung Yong Hwa, 정말 멋있어~~~ Dan desktop komputer lab gue pun tergantikan oleh dirinya. Semula emang siapa? Ada deh, mau tahu ajah... kkkk

 Jung Yong Hwa

C.N Blue - I'm A Loner 


C.N Blue - Love


C.N Blue - Love Light



Tuesday, 21 June 2011

Feel So Guilty


Sore hari itu saya menangis... Tidak bisa menahan air mata untuk tidak jatuh... Bener-bener menangis sejadi-jadinya, dan sampai beberapa kali... Padahal waktu itu sedang ada banyak orang.... Ada sekitar 40-an orang Perpika datang ke Gyeongsan...

Ternyata, menjadi penyebab orang lain terluka itu lebih sangat menyedihkan daripada kitanya sendiri yang terluka...Walaupun, itu adalah hal yang tidak kita sengaja...
Terlebih, itu adalah orang yang dicintai...

Begitu liat dia terjatuh, saya langsung lari ke arah si gadis kecil itu. Banyak darah keluar dari bibirnya. Dia menangis keras. Saya teriak-teriak memanggil sang ibu. Saya bener-bener shocked. Merasa sangat bersalah. Karena waktu itu anak-anak tersebut sedang bermain bersama saya. Saya coba bersihin pake kerudung dan tangan saya penuh dengan darah... Orang tua nya pun datang, membersihkan lukanya... Saya terus bertanya dan memastikan kalau tidak ada hal-hal yang lebih serius dengan lukanya... Saya tidak bisa tenang...

Sampai si gadis kecil itu terdiam... Sayanya masih belum berhenti menangis... Saya benar-benar merasa sangat bersalah sampai menyebabkan dia terluka dan kesakitan seperti itu. Beberapa orang mencoba menenangkan dan menghibur saya.

Dan malam harinya, ketika saya online di YM, membaca status yang saya bikin pas siang harinya : 
"Menonton Pororo dan maen masak-masakan bersama Filzah"...
Saya kembali meneteskan air mata... Siang harinya, kami manghabiskan waktu dengan bermaen bersama-sama... Sebelum kejadian sore itu... Bahkan  saya sempat akan mengajaknya ikut serta ke lab...Dan, sebelum-sebelumnya pun kami telah sering bermain bersama...

Dan sampai saat ini saya masih terbayang-bayang kejadian sore itu.
Saya bermain dengan anak-anak kecil tersebut. Maen perosotan dan puter-puteran. Kemudian, salah seorang anak yang lebih besar bermain tali. Ujung yang satunya suruh pegang si Filzah. Kemudian berjalan ke arah mejauhi keramaian, dan melewati jalanan yang beraspal. Semula saya mengikuti dari jarak dekat mereka berdua. Kemudian agar mereka tidak semakin menjauh, saya berhenti dan berpura-pura tidak akan mengikuti mereka lagi. Namun sayang jarak saya berhenti terlalu jauh untuk bisa mencegah dia terjatuh. Anak yang lebih besar berbalik arah kemudian menarik tali yang ujung satu nya dipegang oleh Filzah. Tanpa dia sadari itu membuat Filzah jatuh ke jalanan yang beraspal... Dan semua itu akhirnya terjadi....

Kejadian itu masih teringat jelas di kepala saya... Rasa bersalah pun masih menghantui saya hingga sekarang... Rasanya sedih sekali...

Dari dulu saya menyukai anak kecil dan senang bermain-main dengan mereka... Namun baru sekarang mengalami kejadian yang seperti ini...
Saya benar-benar shocked... 
Salah seorang ibu, Mbak Linda, berusaha menenangkan saya, kalau hal seperti itu adalah hal yang biasa terhadap anak kecil, tidak apa-apa... Sebagai latihan agar dia kuat... Dan sebagai latihan saya menjadi seorang ibu...
Ibunya Filzah pun berusaha meyakinkan saya kalau Filzah tidak apa-apa... Tapi saya lihat sendiri luka di bibir nya dan darah yang memenuhi tangan saya kala itu... Cuma bisa meminta maaf berkali-kali dan berharap agar Filzah segera sembuh... :(

Friday, 17 June 2011

Choosing


Life is about choice, right?

So, from now on, I choose not worry too much with my life : not worry with whom I'll step over in future, not worry what I will become, not worry where I will live, not worry what people will say, not worry how I'll life... and so on.

As far as, I keep trying to catch what I want and dream of...

What I gonna to do is just try to do the best, for myself, for my family and people around me...

And also I choose not to burden myself with the things that should not need to worry about...

Just walk on my life with enjoy, then do what I like and what I want to do....

Just Khawatir

Semalem gue baru pulang dari lab sekitar jam 4 (eh, hari ini ding jatohnya). Kampus masih rame karena musim ujian, anak-anak S1 pada nginep dan belajar. Hari ini hari terakhir ujian. Jalanan sepi, seperti biasa jam-jam ketika saya pulang dari lab, sunyi dan hening ditambah lebih dingin dari hari sebelumnya. Gue terus menyusuri jalanan menuju Sampungdong, daerah di mana two room gue (kami) berada. 

Kemudian di perempatan jalan, gue lihat ada cewek sendirian, nyanyi-nyanyi dan jalannya sempoyongan. Ah, rupanya dia sedang mabuk. Liat orang mabuk di sini, bukan pemandangan yang asing. Pernah bantuin cewek yang bawa temennya yang lagi mabuk pas di stasiun. Sering ketemu ajoshi-ajoshi mabok. Sering baget denger suara orang-orang mabok melintas di samping rumah lewat tengan malem. Tapi yang bikin gue khawatir, si cewek ini sendirian tanpa ada siapapun bersamanya, gue cuma takut dia kenapa-kenapa. Dia terus jalan dengan sempoyongan. Gue cuma bisa ngikutin dia dari belakang. Dia nyanyi-nyanyi, teriak-teriak. Di tiap kaca mobil yang dilewati, dia mencoret-coret sesuatu, dan setelah gue liat, dia menggambar bentuk hati. Ah, mungkin si cewek ini sedang patah hati, mungkin saja. Kemudian, ketika ketemu poster atau tulisan, dia berhenti dan dibacanya keras-keras. Dia ngomong juga sama tiang-tiang, melambai-lambaikan tangan dan berjalan cepet dengan sempoyongan. Gue masih berada di belakangnya.

Tak berapa lama kemudian, gue hampir nyampe rumah. Gue mesti belok, dan dia masih terus berjalan ke arah yang lurus. Gue berdiri cukup lama untuk memastikan dia gak kenapa-napa sampai akhirnya dia menghilang di kegelapan. Gue akhirnya menuju ke arah rumah...worried

Dalam hati, "Semoga dia gak kenapa-napa". *Sebuah kekhawatiran yang berlebihan barangkali di sebuah negeri yang minum-minum adalah menjadi salah satu budaya...

~Ini baru pertama kali gue nemu yang beginian disini...

"Idham, Hwaiting!"

Today, I had thesis proposal presentation since this is the end of my 3rd semester. I didn't know that my schedule was changed. I knew that it was at 17.30, but the schedule was changed earlier become 14.30. I didn't check the updated schedule before. You know what? At that time I was still in my home, just finished from bathing. My friend then called to my phone. Now, the rule for thesis presentation become different with previous semester. The student who will present their thesis proposal must be accompanied by their supervisor. The professor must come to the seminar presentation. For whom that their supervised professor isn't in school and can't come, they may not have presentation today and it's delayed until next week. Since my professor haven't come yet so that I'm waiting first. My turn was skipped. While waiting for my turn, I came back to my lab for repairing some typho on my slide. And when I would go out back to seminar room, he shouted to me :

"Idham, hwaiting"!

But, what I hear was "Idham, waiting!"

Then, I asked back to him, "Waiting for what? I must come back to the seminar room soon since I haven't presented my thesis proposal yet!" confused

He answered, "Idham, hwaiting!!" replying his words.

Aaaa~~~ I see! He said "hwaiting" which mean "fighting".

"Thank you, oppa!" then I went out the room immediately.

He is the first and the only person in campuss who said this thing to inspirit me today...happy

Please, Save Yourself!


No one can really help you, except yourself...

In almost case, I definitely agree with this statement. I'm keeping this words for myself especially when I'm down in bottom of state. Other people could support and help you, but not to save.
My mother, always imposes in my head that we may not depend so much to another. With their presence or not, the show must keep going on. No one can control our life, except ourself.

Such of revenge can only come from inside of you. No matter how hard other people make a try for helping you, it wouldn't work if you don't want to.

So, please save yourself!

New Hair Cut


Edit : "Hyong, do you cut your hair?"
Him : "Yes. Why?" 
Edit : "You look like a child!"

Then, I glanced at him... Aahhh,  he really looks like a child... 
More and more cute with his new hair cut and adorable baby face...


Monday, 13 June 2011

Al Qur'an Surat An Nisa Ayat 34 : Terjemahan

 Ngaji semalem sama Mbak Leli, bahas tentang ayat ini.
Kaum laki-laki itu adalah pemimpin bagi kaum wanita, oleh karena Allah telah melebihkan sebahagian mereka (laki-laki) atas sebahagian yang lain (wanita), dan karena mereka (laki-laki) telah menafkahkan sebagian dari harta mereka. Sebab itu maka wanita yang saleh, ialah yang taat kepada Allah lagi memelihara diri ketika suaminya tidak ada, oleh karena Allah telah memelihara (mereka). Wanita-wanita yang kamu khawatirkan nusyuznya, maka nasihatilah mereka dan pisahkanlah mereka di tempat tidur mereka, dan pukullah mereka. Kemudian jika mereka menaatimu, maka janganlah kamu mencari-cari jalan untuk menyusahkannya. Sesungguhnya Allah Maha Tinggi lagi Maha Besar. (Q.S. 4 : 34)

Keperang

Lagi asyik nyuci-nyuci selesai masak, tiba-tiba... craattttt... Aaaa~~~ tangan gue 'keperang' pisau. yang gue cuci.. Huhuhu... Darah langsung mengucur deras... *halah*... Dalem lagi keperang nya... *seriusan, gue sampe mringis-mringis... Dalam hati gue, "Baru juga handyplast 'keperang' yang minggu kemaren abis dicopot, masak udah keperang lagi sih... T__T

Setelah gue pikir-pikir, kayaknya sering banget jari-jari tangan gue keperang. Btw, kalau ada yang belum tahu keperang itu apaan, keperang itu luka kena gores, istilah Jawa euy. Yang keperang kena pisau lah, yang kena kaca lah, dan benda-benda tajam lainnya. Sampai-sampai gue bawa berenteng-renteng handyplast dari Indo, dan habis oleh gue sendiri.
Huuffftttt.... Setelah 'hobi' jatuh dan menjatuhkan diri berkurang, muncul hobi gue yang baru, 'keperang'.... T__T

~Dulu frekuensi gue jatuh bisa dibilang sangat sering sekali... Dan teman-teman gue, menjuluki 'jatuh dan menjatuhkan diri' adalah sebagai salah satu hobi gue...

Friday, 10 June 2011

The Red Hood Lady Bento


Still inspired from helo-bento site, so in this post  I made 'The Red Hood Lady' bento.

It was from boiled egg. I used imitative crab stick to make hood, red cheek and mouth. Then, as usual, I utilize kim or nori sheet for creating her hair and cute eyes.

Since today I'm fasting, so that I need to wait until twilight time for enjoying it. Dishes for today is maccaroni schotel and tofu soup made by my housemate, this week is her cooking time schedule. It looks delicious, can't wait for enjoying it!

This blue fork is from my mother when first time I departed to Korea. She brough me a pair of spoon and fork. Love this one so much... *additional info, just ignore it


Flower Decorated Onigiri Bento



Today, I made flower decorated onigiri bento... Inside onigiri is tuna. It's quite delicious. I liked to buy onigiri in front of my campuss when I still had Korean Class every morning. The onigiri seller girl was so nice and pretty, the onigiri itself tasted so yummy and the place was cozy enough. But now, those onigiri shop was already closed.

I used carrot and cheese for making flower decoration. This bento is quite simple and just took short time to make it.

I learned how to make it from helo-bento site.

Itadakimasu!!

Wednesday, 8 June 2011

Feeling Good

"It's really important that you feel good. Because this feeling good is what goes out as a signal into the universe and starts to attract more of itself to you. So the more you can feel good, the more you will attract the things that help you feel good and that will keep bringing you up higher and higher."

Our ego wounded self is deeply addicted to negative thinking, and to repeatedly thinking the many false beliefs that were programmed into us when we were growing up. Thoughts about ourselves, such as "I'm not good enough," "I don't deserve to be loved," "Good things don't happen for me, "I can't do it," make us feel anxious and depressed. Negative thoughts about events, people and outcomes can keep us continually stressed and depressed - the opposite of feeling good.

These negative thoughts and beliefs create a heavy, low frequency, which draws to us that which we don't want.


In order to manifest what you want, you need to be thinking about what you want rather than what you don't want. In order to feel good and have a high enough frequency to attract what you want, it is vitally important that you become aware of your self-judgments and judgments of others and consciously move into compassion instead.

~Nyolong from somewhere
Dicolong dan direpost disini karena sangat suka...blushing


'A Couple of Panda' Bento


'A Couple of Panda' Bento
Inspired by my housemate who crazy of panda very much
The hardest part is making their mouth, then sticking it...
crying
Making their cheeks and white part of eyes isn't so easy too because I don't have straw... straight face

I learned how to make it from here

================================

Credit to the one who inspiring... Thanks for omelette and cheese...


Tuesday, 7 June 2011

Aarrrggghhhh

Aaaaa~~~ So many things must be done, but my brain couldn't work anymore.... T__T

~Want to bump my head into the wall

Come on, please!! >.<

Next week, I will be death...


Snowman Bento in Summer Time


Today, I made Snowman bento for lunch box...
I made his nose from red chilli, scarf from thin slice of carrot, hat from carrot also but with little bit thicker cutting, mouth and eyes from kim sheet and buttons from peas...

Hope he will enjoy this hot summer time.... hahahaha...

=============================

:: Credit to Ekavianty, my housemate, for extremely delicious grilled chicken in this bento box ::


Busan Sand Festival 2011

Yesterday, I went to Busan together with my friend for visiting "Sand Festival" in Haeundae Beach. This is annual festival which be held every summer, at around early of June. I just could go there this year since last year I didn't have a chance for joining. I and my 2 other friends, Eka and Mbak Yuli, went there by train, we left at morning. Unfortunately, all seats of Mugunghwa train for nearest departure were sold out. So that, we got standing ticket which 1000 won cheaper than seat ticket. We had no choice, unless if we wanted arrived there at daylight. It took approximately one and half hour from Gyeongsan to Busan Station. Even we took hold of standing ticket, we could find an empty space or table in the cafetaria car. And lucky me, a haraboji called and asked me to seat after a guy next to him getting off the train. Kamsahamnida, haraboji XD

Our friend who live in Busan, Mbak Dini Adni, picked us up in the station. Then, we went to Haeundae Beach by subway. It's quite far away from Busan Station. It might take at around one hour going to Haeundae subway station, and need 10 minutes a walk to reach the beach (yeah, plus 10 minutes to enjoy odeng in along the street and finally, I ate odeng again after 8 months not fond of eating it). There were so many people who led to the beach and were already in there. I saw so many western people, or Indonesian calls them 'bule'.... :D  *norak ah.
Along the beach, there were sand exhibition, so many sand carving into certain shape like building, mermaid, frog prince and so on. It's so marvelous. We didn't throw this chance not to taking picture. Kimchiiiii....

I saw ssireum competition in the middle of the crowd, it looks like 'sumo' in Japan. There were also another highlights in this festival such as hot sand bathing which it is beneficial for health and beauty (that's why I saw so many western people doing this in here). Besides this kind of bathing, there were also another entertainment, competition and performances. However, out time was limited, so that we couldn't see all of it.

We decided to leave  Haeundae Beach at lunch time when the sun shine fiercely. It was so hot. Really, whereas we were already wearing head covering. We couldn't stand the heat.
We took a lunch at nearby Haeundae Beach. If I'm not wrong, it was in Busan Market. There are so many Korean restaurant which almost of them serve sea food and fish. Poor us, the waitress who served us was little bit harsh and unfriendly. Moreover, she got angry when she found mistake with our order. Actually, we already told correctly, but she wrote it down improperly. This, then, slighty reduced our appetite.

In this restaurant, we met two Indonesian people with their Korean friend. They work at shipbuilding company. And you know what, they gave us cooking pan... Hahaha... Their Korean friend got it from some kind of competition in Sand Festival. They didn't want to bring it. He, the Korean guy, looks quite cool... :)
We didn't forget for taking picture together. He proposed for doing it first... ^^

After finishing our lunch, then we went to BEXCO (Busan Exhibition & Convention Center)... There was International Food Festival and Mbak Dini brought us many tickets for free... Yaaayyy....
PS : In there, we met cute, funny and kind-hearted of Japanese guy...

We took picture in front of Haeundae Sand Festival Poster

   Me and Mermaid... Her name is Syrena... *ngaco

She looked alone...

 Behind us was castle... *maybe

 Hold her tightly...!! XD

The stairway : Eka, Mbak Dini, Me and Mbak Yuli... Guess, from where do it start from? :p

Annyeong... ^^

Another gajebo pose of us... :p

Me again... *Vomit bags is served

 Imitating the picture behind us, but it was fail

 The Beach

 It's a lunch time

We took picture with them, who gave us cooking pan for free ^^

 In front of BEXCO, for attending International Food Festival

 In the ground of Shinsaege

Friday, 3 June 2011

Smile Flower Egg Bento for Today Meals Box

I made smile flower egg bento for meals box today... Hope it could remain me not to forget for smiling whatever happen... :smile
I refer it from bento zen blogspot... Very awesome bento site...

I made its eyes from black sesame seeds... The smile mouth is from kim or nori, and cheeks are from tomato sauce. Then, I used cucumber for the rod and peas for its leaves. 

I colorized the rice with food coloring so that the color turn into pink. Don't worry, it's just thin layer on the top...

Try to make it! Believe me, it's so fun... Really... ^^


 Smile Flower Egg Bento


Thursday, 2 June 2011

Try to Make Bento

Trying something new is very interesting. I don't know how it come or initiate so that suddently I want to try to make 'bento', single-portion takeout or home-packed meal common in Japanese cuisine, the definition according to Wikipedia. I love Japan with its unique things, I love to read Musashi, a book written by Eiji Yoshikawa, it greatly impressed me, I'm so that excited when I went there, I adore Japanese people spirit and so on. I'm fond of Japan and things related with it. And 'bento' is one of  Japanese culture. 

I think I don't have sense of art anymore. So that, it would be challenging.

I did internet browsing to see some of bento sample. And found interesting things, like I found  bento blog of a mother of twin who always prepare bento for her twin children's lunch box even she is very busy with her works, complete with her awesome family story also. Or bento blog of a lawyer working on stressful and chaotic environment who always prepare beautiful bento, she calls it, to make a harmony in her busy work...

Bento 1st : it was made up from egg, rice, carrot, odeng, apple, orange, lettuce. I use kim or nori for making eyes and lip on face. This is the first try, so that I didn't think much more about what I want to get. I just put it without any plan.


Bento 2nd : I wanted to make a cute face, but what I got is scary face... T__T . Some people said that it looked like a baby. In this bento, I just liked the ladybugs inside it. I made it from tomato and kim, cutting it into certain shape and then sticked it onto half tomato one by one. I didn't have the heart for eating this ladybugs. It was felt alive, I just let it on my desk then trash it in next day.
 

Bento 3rd : I like this bento, couple of chicks... I use carrot to make their beak, kim or nori for their eyes and orange peel for their wings...